Wat is jouw leiderschaps ego?

Leiding geven vanuit wie jij bent. Dat klinkt goed. Maar wat betekent het voor jou eigenlijk dat jij leiding geeft vanuit wie je bent? Ben je je bewust van de invloed van jouw vorming als persoon op hoe jij leiding geeft? Jouw persoon en hoe jouw ego is gevormd, doet iets met de organisatie die jij leidt. En de mensen in jouw organisatie doen iets met jou.

95% van ons handelen is onbewust. Hoe je reageert is gevormd door je geschiedenis. Vooral in de leeftijd van 2-3 jaar, de pubertijd en begin 20 zijn je hersenen meer ‘van plastic’. De indrukken in die periodes vormen je het meest. Je reageert vanuit je gewoonte en reflex. Ook in je leiding geven. Lange tijd vermoedde ik dat wel voor mijzelf. Maar ik kon er niet de vinger op leggen. Kreeg geen inzicht.

Simon Walker onderscheidt in zijn trilogie The Undefended Leader 4 Leadership Ego’s: vormend, definiĆ«rend, aanpassend en verdedigend. In zijn boek geeft hij elk Leadership Ego ook weer in een visueel landschap. De variabelen zijn: vertrouwen in de ander (hoog of laag) en vertrouwen in jezelf (hoog of laag). Dit heeft mij en anderen inzicht gegeven! Wat is jouw leiderschaps ego? De komende weken vertel ik je meer. Volgende week: het vormende Leadership Ego. Het werken hiermee in coaching en de training Undefended Leadership Kracht van de kwetsbare leider levert veel op. Interesse? Kijk eens rond op deze site. Graag maak ik kennis met een goeie kop koffie!