Speelruimte voor innovatie

Speelruimte voor innovatie

In de speelruimte voor innovatie binnen je organisatie richten we samen stimulerende processen in en gaan we het open avontuur aan om nieuwe perspectieven, mogelijkheden en praktijken te ontdekken.

‘Verandering van het bestaande vergt vaak een lange omweg van experimenten buiten de bestaande orde.’
(Bart Nooteboom)

Hoe ziet dit eruit?

•    3-5 sessies (overdag), met deelnemers vanuit de organisatie (aantal deelnemers in overleg)
•    sessie I: samen de speelruimte ontwerpen, visueel landschap maken van de organisatie & speelruimte voor innovatie
•    overleg met de leiding van de organisatie over vervolgaanpak
•    sessie II: open avontuur in het speelveld: durven experimenteren
•    sessie III: open avontuur in het speelveld: leren van experimenteren & zelf ontwerpen van de speelruimte in de organisatie
•    na 3 sessies eventueel vervolg naar behoefte voor verdere implementatie van innovatie.

In de speelruimte voor innovatie zet ik mijn eigen kracht en kwetsbaarheid in. Mijn rol is de rol van coach in het ontwerpen en helpen beschermen van de speelruimte. In het creatieve proces ben in sparringpartner en katalysator. Ik maak gebruik van inzichten en benaderingen vanuit de Human Ecology, waarin de interactie tussen mensen en groepen mensen wordt gezien als een ecologie (o.a. ‘visual landscaping’). In het proces vertrouw ik op de kracht en creativiteit van de deelnemers. Jullie hebben alles in je wat nodig is!

Mijn belofte: ik laat jullie samen je kracht en kwetsbaarheid ontdekken, een weg van vrijheid.

De oogst van deze speelruimte is niet te voorspellen! De opbrengst voor je organisatie is in ieder geval bewustwording, erkenning en samen nieuwe strategieën en houdingen ontwikkelen. Na de sessies ben je samen in staat om zelf een speelruimte voor innovatie te bouwen in je organisatie, steeds op momenten dat daar behoefte aan wordt gevoeld. Innovatie wordt zo een deel van de cultuur van de organisatie.

‘Als HGJB hebben we een mooie innovatiedag gehad onder de deskundige leiding van Oeds. Oeds is als geen ander in staat om een veilige sfeer te creëren waarin ruimte is voor verlangen, kwetsbaarheid en creativiteit.’
Roel Boogaard, directeur HGJB jeugdwerk

Wat denk je ervan?

De speelruimte voor innovatie is geschikt voor elk soort organisatie. Neem contact met mij op voor overleg over het gewenste maatwerk, mijn werkwijze en tarieven.

Back to Top