Heb ik coaching nodig?

Heb ik coaching nodig?

Het eenvoudige antwoord is dat niemand coaching nodig heeft. Maar het kan echt helpen. Coaching is niet de oplossing van al je problemen. Ook niet het wondermiddel dat je verandert tot iemand die je niet bent. Wel is het waar dat mensen vaak veel meer in zich hebben dan ze denken.

Coaching is een middel dat je kunt gebruiken om de unieke mix van bronnen en talenten die jij hebt meegekregen meer vrij te maken. Een goede coach zal je helpen om je meer bewust te worden van wie jij bent. Om scherper te krijgen wat jouw interactie is met de mensen om je heen. In dit proces krijg je zicht op nieuwe, meer effectieve manieren en de keuzes die je hierin kunt maken. In het heden, gericht op de toekomst.

‘Coaching is vele dingen. In die vele dingen, is het altijd één ding: het creëren van een ruimte voor de ander. Coaching is een daad van gastvrijheid.’
(Simon Walker, vanuit zijn benadering van Human Ecology)

Mogelijk ben je op deze site omdat je tegen dingen aanloopt. Het ene moment voel je urgentie om er iets mee te gaan doen. Het andere moment denk je: ach, het gaat wel weer. Vergelijk het met rugpijn. Je kunt er een tijd mee doorlopen. Je kunt ook naar een fysiotherapeut gaan. Achteraf denk je misschien: dat had ik eerder moeten doen… Zo is het ook met coaching. Je krijgt zicht op wat je belemmert. Er komt ruimte voor alternatieven en keuzes. Er ontstaat perspectief.

Coaching is niet per se nodig. Maar als je persoonlijk, in je team of in je leiderschap verder tot bloei wilt komen, kan coaching je echt helpen om je doel te bereiken.

‘Oeds daagde mij uit om weer te dromen over de toekomst. Zijn scherpe analyse en kwetsbare verbondenheid helpen mij op de weg daarnaar toe.’
Sibbele Meindertsma, pionier
Back to Top